Sušenje perila na zraku ali v sušilnem stroju?

Topli, z rahlim vetričkom objeti poletni dnevi so idealni za sušenje perila na zraku, če le imamo to možnost, seveda. Čeprav je gospodinjstev brez sušilnih strojev malo, danes z vami delim nekaj razlogov, zakaj je dobro perilo sušiti na zraku.

Prihrani energijo in denar

V večini domov je sušili stroj druga najbolj energijsko intenzivna/potrošna naprava (takoj za hladilnikom). Tudi če ne “plačate” perila, s sušenjem na zraku bistveno zmanjšate svoj ogljični odtis.

Preprečuje statično oprijemanje

Vrtenje v sušilnih strojih povzroči nabiranje elektrostatičnih nabojev v tkaninah, sušenje na zraku in hkrati uporaba Mellow mehčalcev z antistatičnem delovanjem, to težavo rešijo.

Nežnejše do tkanin

Sušenje perila na zraku je veliko nežnejše od strojnega sušenja, ki deluje na principu abrazivnega vrtenja. Sčasoma se tako tkanine obrabijo in posledično skrčijo.

Tekoči detergent Wind

Tekoči detergent za perilo Wind učinkovito odstrani madeže in je primeren tako za bele kot pisane tkanine (bombaž, lan, sintetika, mešanice sintetike in bombaža). Med pranjem oblačila ščiti pred bledenjem in poskrbi za čisto, sveže in dišeče perilo.

 

Redna cena:8,49 

Izdelek je na zalogi

- +
V košarico

Brez nadležnih gub

Maradi višjih temperatur (sušenje v sušilnem stroju) postanejo kemične vezi v vlaknih tkanin prožne, zato so oblačila velikokrat zmečkana, ko jih zložimo iz stroja. Pri sušenju na zraku se tkanine oz. oblačila posušijo naravno – brez nadležnih gub.

Preprečuje nezaželeno krčenje tkanin

Zaradi visokih temperatur se pogosto zgodi, da se v sušilnem stroju oblačila skrčijo. Toplota namreč povzroči, da se vlakna “umaknejo” nazaj v sproščeno stanje, kar povzorči nadležno krčenje. Zaradi nežnih temperatur sušenja na zraku, do teh neprijetnostih ne prihaja.

Kako pa vi sušite vaša najljubša oblačila? Na zraku ali v sušilnem storju? Kakorkoli, Mellow izdelki za pranje perila so zasnovani tako, da tkanino med pranjem ščitijo in negujejo in ji dajejo prijetno mehkobo, hkrati pa jih lahko uporabljate za različne vrste tkanin.  Mehčalci za perilo Mellow poskrbijo za hitrejše sušenje in enostavnejše likanje.

Set mehčalcev za perilo Fluff Me

Set mehčalcev za perilo Fluff Me sestavljajo dišeči pastelčki, ki bodo krasno popestrili ambient vaše kopalnice ali pralnice, obenem pa poskrbeli za svežino in čudovit vonj vašega perila. Set mehčalcev za perilo skriva vse tri Mellow mehčalce za perilo – mehčalec za perilo Blush, mehčalec za perilo Bloom in mehčalec za perilo Buffy.

Redna cena:17,40 

Izdelek je na zalogi

- +
V košarico