Pogosta vprašanja

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se shranijo na vaš računalnik ob obisku našega spletnega mesta in ne škodijo vaši strojni ali programski opremi. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

V slovenski zakonodaji uporabo piškotkov določa Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list RS, št. 130/22, v nadaljevanju: ZEKom-2), katerega 225. člen predstavlja pravno osnovo za skrb za zasebnost uporabnikov spleta.

Spletna trgovina www.mellow.si za delovanje strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov, spremljajo pa aktivnosti obiskovalcev in zanimanje z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo spletne strani obiskovalci soglašajo z njihovo uporabo.

So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in preprostejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Ponudnik vsakemu uporabniku ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeli piškotek za identifikacijo, spremljanje nakupovalne košarice in zagotavljanje sledljivosti, ki se v pomnilniku strežnika shranjuje le za čas trajanja obiska spletne trgovine in se izbriše po eni uri neaktivnosti. Ponudnik lahko na osebni računalnik uporabnika shrani tudi nekatere trajne piškotke, kot npr. identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki za prepoznavanje ob naslednjem obisku spletne trgovine posredno pa tudi piškotke zunanje storitve Google Analytics in GA4, ki služijo analizi obiskov spletnega mesta.

Ponudnik lahko te podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Za potrebe zagotavljanja spletne varnosti ponudnik zbira tudi IP naslove, iz katerih uporabniki dostopajo do spletne trgovine.

Ime piškotka Trajanje piškotka Namen piškotka
__kla_id 1 leto Klaviyo – identifikacija uporabnika
__stripe_mid 1 leto Stripe
woocommerce_cart_hash Seja Woocommerce
woocommerce_items_in_cart Seja Woocommerce
wp_woocommerce_session_[hash] 2 dni Woocommerce
pasicaHidden 1 dan Piškotek, ki shrani izbiro uporabnika za skritje pasice na vrhu spletne strani.
wordpress_logged_in_[hash] Seja Piškotek, ki si zapomni prijavo uporabnika v spletno stran.
wordpress_test_cookie Seja Testni piškotek platforme WordPress, ki ne beleži nobenih uporabnikovih informacij.
_ga 2 leti Piškotki servisa Google Analytics, za analizo obiska naše spletne strani. Sledijo vam anonimno in ne prepoznajo vaših osebnih podatkov, zgolj aktivnosti na naši spletni strani. Dostop do podatkov zbranih prek teh piškotkov ni na voljo tretjim osebam.
_gat_UA-207435938-1 Seja Gre za variacijo _gat piškotka, ki deluje kot vzorčni tip piškotka in se uporablja za identifikacijo spletnega mesta.
_gid 1 dan Piškotek se uporablja za ločevanje uporabnikov pod naključno generiranimi enoličnimi identifikatorji.
last_pys_landing_page 1 teden Anonimni piškotek vtičnika PixelYourSite, ki ureja naše analitične storitve.
last_pysTrafficSource 1 teden Anonimni piškotek vtičnika PixelYourSite, ki ureja naše analitične storitve.
pys_start_session Seja Anonimni piškotek vtičnika PixelYourSite, ki ureja naše analitične storitve.
pysTrafficSource 1 teden Anonimni piškotek vtičnika PixelYourSite, ki ureja naše analitične storitve.
pys_landing_page 1 teden Anonimni piškotek vtičnika PixelYourSite, ki ureja naše analitične storitve.
pys_first_visit 1 teden Anonimni piškotek vtičnika PixelYourSite, ki ureja naše analitične storitve.
pys_session_limit ura Anonimni piškotek vtičnika PixelYourSite, ki ureja naše analitične storitve.

Piškotke lahko onemongočite neposredno v svojem spletnem brskalniku.

Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate:
Chrome
Firefox
Opera
Internet Explorer
Safari

Če spremenite, ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali nagradite vaš brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke. Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika. Če pri tem potrebujete pomoč, lahko pogledate v brskalnikovi pomoči uporabnikom. Sledenju Google Analytics lahko onemogočite tudi na naslednji povezavi.