bg-o-nas-mellow

Mellow naša zgodba

Mellow je zgodba, katere prve besede so bile na najbolj klišejsko pocukran nači zapisane davnega leta 2012. Urška, študentka Biotehniške fakultete, ter njen takratni fant, današnji mož, Joni sta nekega žgočega majskega dne ležala na leseni mizi zaprtega poletnega beach bara in sanjala. Pogled proti modremu nebu je pomenil pogled v prihodnost v kateri bo le slabih deset let kasneje njun glavni adut Mellow. V tistem trenutku tega seveda še nista vedela, vedela pa sta, da si želita ustvariti nekaj svojega. Nekaj kar bosta lahko delala po svoje, brez zunanjih vplivov. Nekaj, kar bo v celoti trud njunega trdega dela in neumornega uresničevanja idej. Tako se je v tistem trenutku začela razvijati ideja o prvi predhodnici znamke Mellow.

o-nas-1
o-nas-2
o-nas-3
o-nas-4

Mellow začetki segajo v daljno leto 2012

Urška je leta 2012 na Biotehniški fakulteti obiskovala diplomski študij živilstvo in prehrana. Čeprav je bila navdušena nad prehrano in podrobnostmi vpliva le te na človeški organizem je nekje v njeni notranjosti tlela še ena strast, ki se je v tistem trenutku še ni zavedala. Danes zna povedati … “Če bi lahko izbirala še enkrat, bi bila po poklicu babica.” Prehrana in nezavedna ljubezen do otrok in nosečnic sta bila povod za idejo o knjigi oziroma priročniku za zdravo prehranjevanje v nosečnosti. Knjiga z naslovom Zdrava prehrana za nosečke v sklopu projekta Healthy Preggy je v samozaložbi izšla na dan žena leta 2013. Z veliko pomočjo družine in prijateljev je knjiga v nekaj mesecih postala uspešnica in se v zelo kratkem času prodala v nakladi 1000 kosov in kmalu je bil potreben še ponatis v enaki številki. Healthy Preggy lahko štejemo kot projekt, ki je neposredni prvi predhodnik znamke Mellow.

Naši začetki
ekolosko

Ekološko in vegansko

narejeno-v-sloveniji

Narejeno v Sloveniji

reciklirana-embalaza

Embalaža iz 100% reciklirane plastike

Odskočna deska, ki sliši na ime Oopsi

Z meseci je knjiga Zdrava prehrana za nosečke vse bolj pridobivala na veljavi, s tem pa je tudi Urška postala vse bolj prepoznaven obraz na slovenski medijski sceni. Kljub vsemu je začela prodaja knjige malce upadati in Urška in Joni sta bila primorana poiskati sveže prodajne poti. Bloganje v tistem času še ni bilo zelo razvito. Obstajala je neka skupnost vendar resnega preboja v mainstream načeloma ni uspel narediti nihče. Bi lahko bil blog tisti naslednji prodajni kanal? “OK, lahko poskusiva, ampak jaz enostavno nimam časa in energije, da bi delal na pol. Narediva kot se spodobi in ustvariva najbolj bran blog v državi. Ok?” “Ok”. Tako se je septembra 2013 rodil Oopsi, v začetku namenjen predvsem kulinaričnim podvigom Urške in prodaji knjige Zdrava prehrana za nosečke. Kmalu je Oopsi začel strmo rasti, vsebine so postajale vse bolj raznolike, zanimive, na trenutke celo provokativne in kot bi tlesknil s prsti je za Urško ponudil prvi ponudil prvi resen preboj v svet znanih. Oopsi je v nekaj letih postal eden izmed najbolj prepoznavnih blogov v Sloveniji. Na vrhuncu je Oopsi mesečno prebiralo 200.000 ljudi, skupnost pa je nezadržno rasla tudi na socialnih omrežjih Facebook in Instagram. Urška in Joni sta se zavedala, da skupnost dela razliko in da je v skupnosti skrivnost do uspeha. Skozi leta sta zgradila povezano, prijazno, skrbno, spoštljivo, strpno, odkrito in predvsem pozitivno skupnost, ki je predstavljala pravo odskočno desko za Mellow.

 

Dobrodošli v Mellow svetu.

Septembra 2021 je svet pozdravil Mellow. Skrbno izbrani, premišljeni in predvsem kakovostni izdelki za dom in družino znamke Mellow so tukaj, da vam narišejo nasmeh na obraz. Mellow predstavlja umirjenost, povezanost, skrbnost, spoštljivost, strpnost, prijaznost, poštenost. Pri Mellow si želimo, da se v objemu svojega doma vedno počutite prijetno, sproščeno, čisto in varno. V našem asortimanu boste našli izdelke, ki s svojo moderno zasnovo in privlačnostjo v vašem domu pričarajo čarobno vzdušje in nepozabno Mellow dogodivščino. Z izbranimi dobavitelji in proizvajalci smo za vas pripravili linijo ekoloških mehčalcev in detergenta ter linijo ekoloških čistil, ki smo jih skrbno zapakirali v 100% reciklirano embalažo. Obenem smo za vas pripravili linijo dišečih svečk in voskov, ki stremijo k temu, da bo vzdušje v vašem domu takšno kot od njega pričakujete in si le tega zaslužite.

 

Preprosto, hvala, da ste se v neskončni vsebini interneta ustavili na naših straneh. Dobrodošli v Mellow svetu.

 

 

MELLOW MOMENTS

“Skrb za dom je eno mojih najljubših opravil. Obožujem tisti neponovljiv vonj po svežem in čistem. Rada izbiram kvalitetne izdelke za nego in vzdrževanje doma, zato sem si želela ustvariti nekaj čisto svojega. Nekaj unikatnega, lepega, dišečega in učinkovitega. Nekaj luštnega, takšnega za pockrljati dušo. Tako so nastali čudoviti Mellow izdelki, prav vsak med njimi pa nosi svojo zgodbo. Premišljeno izbrane sestavine, arome in barve poskrbijo, da vsak dom zažari v svoji toplini in umirjenosti.”

Urška
ustanoviteljica podjetja Mellow, d.o.o.

Maj 2011 - Ležanje na plaži

Vse najboljše Mellow ideje se rodijo na plaži. Ustanovitelja Mellow, Urška in Joni sta se nekega toplega majskega dne odločila, da bosta ustvarila nekaj svojega.

Marec 2012 - Izid projekta Healthy Preggy

Prvi plod njune odločenosti se je svetu predstavil v obliki poučne knjige z nosečnice z naslovom Zdrava prehrana za nosečke.

September 2012 - Rojstvo bloga Oopsi

Ustvarjalnega navdiha kar ni zmanjkalo in septembra se je rodil eden izmed najbolj prepoznavnih blogov v Sloveniji, Oopsi

December 2020 - Odločitev o ustanovitvi znamke Mellow

Leta neumornega dela so tekla, vse bolj pa je tlela želja po lastni blagovni znamki izdelkov za dom in družino. Decembra se je v beležnico idej prvič zapisala beseda Mellow.

September 2021 – Naš svet izpopolnjuje Mellow

Po skoraj letu dni priprav smo z Mellow paketkom presenečenja v naših življenjih pozdravili Mellow. In od takrat je vse drugače …