Spoznajte Amelo in njeno organizacijo s stilom

Amela Dimnik je mati dveh malih punčk, krasna žena, ustanoviteljica podjetja Organizacija s stilom. Če sem povsem iskrena ne vem točno, kje so se najine poti prekrižale, sem pa vesela, da sva se našli, saj se njeni enkratni izdelki krasno dopolnjujejo z našimi Mellow izdelki.
“Rada imam svoje rutine, sploh jutranja s kavo je izjemno pomembna. Rada berem, čeprav zaradi dveh otrok, hiše, službe najdem malo manj časa. Se pa počasi vzpostavlja tudi ta del, kjer si vzamem čas tudi za stvari, ki sem jih včasih izjemno rada počela in so se skozi leta izgubila. In eno od teh je branje. Nazadnje sem prebrala najpopularnejšo knjigo Davida Zupančiča: Življenje v sivi coni.  Poleg tega imam rada svoje zelenje doma. Rada rešujem orhideje (so mi poseben izziv, ker znajo biti muhaste, jaz pa trmasta), ki jih najdem na oddelku -80%, jim dam priložnost znova vzcveteti in jih potem zdrave podarim naprej. To počnem za dušo.” 
Amela je ena redkih Slovenk, ki je pridobila tudi naziv Certificirana svetovalka po metodi KonMari. “Želja se je v meni kuhala nekaj let pa ne iz vidika, da bi nekoč imela svoje podjetje na to temo, ker takrat nikoli, res nikoli nisem razmišljala, da bi imela podjetje, ki se ukvarja z organizacijo. Le iz želje po novem znanju, nekaj kar bi zase naredila. Vse skupaj je potem prišlo ob pravem času, ko sem začela z organizacijo. Slovenija se mi je takrat, ko sem jaz o tem razmišljala, zdela leta nazaj, recimo za preostalo Evropo, kjer se je organizacija začela prebujati ali pa ZDA, kjer je bil pravi boom, ko je na Netflixu izšla oddaja Marie Kondo in Get Organized with The Home Edit. S tistimi oddajami so ljudje dobili vpogled, kaj organizacija pomeni zate, za dom in družino.”
Izobraževanje je zaradi korone potekalo preko Zooma, pravi simaptična Amela. “Sestanki so bili kar intenzivni, trajali so tri dni po 6 ur, z manjšo pavzo. Preden se udeležiš izobraževanja je treba seveda izpolniti vse pogoje organizacije. Prebrati knjige, opraviti teste, šele nato se lahko udeležiš izobraževanja. Tudi po končanem izobraževanju moraš narediti praktične ure (določeno število) s strankami, poročila pisati itd. Ko vse skupaj pregledajo, se zopet udeležiš testov, opraviš intervju in če vse skupaj odobrijo, po dodatnem plačilu letne licence prejmeš certifikat. Tako, da je kar proces, ampak jaz sem uživala na vsakem koraku.”

To da ima certifikat, pomeni, da lahko ljudem kakovostno svetuje po izjemno znani in izjemno preverjeni metodi odpravljanja navlake. Metoda zagotavlja, da če s srcem in pametjo odpraviš navlako pod okriljem svetovalke, ne zapadeš nazaj v začarani krog kopičenja stvari. Ker tudi, če se to zgodi, svetovalke svoje stranke skozi proces naučijo kako se tega potem sam lotiti brez njene pomoči. “Pokažemo kakšen je proces, kako se lotiti, kam z navlako (doniraj, prodaj,…), skratka stranki nekako prenesemo znanje, da se tega lahko loti sama. To je končni cilj. Da stranka sama sebe spozna. Po končanem procesu se stranke velikokrat zavejo kdo sploh so, kaj jih dejansko veseli, sploh kar se tiče oblačil in stila življenja. Potem že točno vedo, kaj je tisto kar jim povzroči tiste potrebne iskrice, toliko bolje cenijo stvari okoli sebe.”

Metoda se ne gre o tem kaj gre iz tvojega doma/življenja in koliko tega gre, gre se zato, kaj pravzaprav ostane. Tisto je še najpomembnejše, kaj ostane. Ker to kar ostane je tisto, kar ti povzroči veselje, ko vidiš, ko se dotakneš. Pa če gre za ali oblačilo, v katerem se počutiš najbolje, ali gre za dodatek za dom, ki je funkcionalen in je hkrati lep na oči in podobno. Tako, da velikokrat je stranke strah koliko bomo dali preč. Ne gre se zato koliko bomo dali preč, gre se zato, kaj ostane. Kaj je vredno vašega pogleda, časa itd.

Sama je seveda šla čez ta proces in točno ve kaj je tisto kar jo veseli v njenem domu. “Seveda, tudi meni se včasih zgodi kak nakup, ko pridem domov postavim stvar in vidim, da mi to ne paše. Ampak takoj urgiram, stvar dam naprej,vrnem, če se da, recikliram. Skratka ne gre na podstrešje prah nabirat. Dejansko za odpravo takih sprotnih malenkostih potrebuješ potem le nekaj minut. In končni certifikat je potem tudi dodana vrednost podjetju. Opravljena imam dva certifikata o organizaciji, splošnega in KonMari.” 
Amela pravi, da se je z organizacija prvič srečala nekje v študentskih letih, ko si je stanovanje prvič delila s cimro. “Ampak takrat se še nisem zavedala, da gre za organizacijo, takrat se mi je to zdelo le pospravljeno. Nadaljevalo se je, ko sem se prvič vselila z možem in vse skupaj se je poglobilo, ko sva dobila prvo hčerko, mi pa smo živeli na 35 kvadratnih metrih. In si vemo, kako izgleda, ko dojenček pride. Milijon stvari. Potrebnih in nepotrebnih. Tako, da sem prav hvaležna za tisti čas, ker naju je prostor že tako omejeval in sva bila pozorna koliko in katere stvari dejansko potrebujeva. Tako, da v tistem času sem se šele zavedala, kako je organizacija doma dejansko nujna in potrebna. Dom mora funkcionirati na način, da je tebi in tvojim članom družine lažje in ne težje. In točno to sem takrat naredila. Z vselitvijo v hišo, ko je naenkrat ogromno prostora, sem vedela, da je organizacija doma nekaj kar me izpopolnjuje, kar mi da tiste iskrice in začela sem se zavedati, da lahko pomagam tudi drugim, da pridejo do točke, ko lahko zadihajo v svojem domu. Ker se da, res se da. Lahko imate stvari, ki vas veselijo in se ne počutite omejeni, preobremenjeni v lastnem domu. Prav je, da se v domu počutimo najlepše na svetu, ker največ časa preživimo doma.”
Ampaaak, tudi Amela ima šibko točko. In to so … knjige. “Sem naredila že ogromno čistko, donirala vrtcem otroške knjigice, ki sta jih punci prerastli, tudi svoje sem reducirala. Ampak premalo, ker me določen del vedno obremenjuje. Stil branja se skozi leta spreminja, kar je normalno. Tako, da je ostalo nekaj vrst knjig, ki jih ne berem več, ampak se moram lotiti z glavo in srcem. KonMari metoda pravi, da ko enkrat knjige prebremo, so svoj namen opravile. Knjiga je bila prebrana. In Marie pravi, da si knjige zaslužijo biti brane. Kar se popolnoma strinjam. Ampak kot omenjeno, je to moja šibka točka, ki jo še spoznavam in ugotavljam kaj in kako. Dejstvo je, da me pogled na mojo knjižno polico navdihuje. Na polici so same knjige, ki so meni res drage, pa čeprav sem jih prebrala že kar nekaj let nazaj. Ampak že sam pogled na urejene knjižne police je zame tista iskrica v očeh. In to z naslovi vred. Naslovi knjig so tisti, ki me pritegnejo, ker sem jih prebrala in vem kaj sporočajo. Vse knjige na polici sem prebrala, večkrat. In ni le ena zvrst, ampak skupek, od Harryja Potterja do Marie Kondo, The Home Edit, nekaj biografij, Gospodar prstanov, nekaj o osebni rasti, skratka vsega po malo.”
Je pa Amela tudi lastnica spletne trgovinice Organizacija s stilom, v kateri najdete krasne izdelke za organizacijo doma. Med drugimi tudi vrtljive pladnje, ki ste jih že večkrat opazile tudi na našem Instagram profili. “Najbolj prodajani produkti iz spletne trgovine so vrtljivi pladnji, razdelilniki za predale in večnamenski organizatorji različnih dimenzij,” pravi Amela.
“Je pa res, da se vsak mesec pozicija najbolj prodajanih produktov menja. Recimo, zima je pred vrati, ljudje kupujejo čaje in podobno, tako, da je te dni ogromno povpraševanja po organizatorjih za čaje. Ogromno. Stranke kupijo organizator za čaj in nekaj čajev in imajo krasno, funkcionalno darilo. Tako, da vsak mesec je kak produkt, ki skoči ven iz povprečja. Pred kratkim so bila stojala za pokrove in lonce na vsakem naročilu, dokler se niso razprodali. Če pogledam pa statistiko prodanih produktov pa vrtljivi pladenj sigurno izstopa. Uporaben je praktično povsod, le pravo dimenzijo je treba izbrati. “
Tudi Amelina družina se navdušuje nad našimi Mellowčki, ki se odlično podajo prav v vrtljiv pladenj. “O ja, Mellow izdelki so stalnica v našem domu. V pralnici mehčalci in detergenti, povsod drugod pa ostala čistila. Če so čistila shranjena na polici, potem jih je najbolje hraniti ali v vrtljivem pladnju ali večnamenskemu organizatorji (paziti je treba na dimenzijo). Prednost, da so stvari shranjene v zabojčku/pladnju je predvsem to, da če se karkoli polije, se ne razlije povsod. Preprosto obrišete, umijete zaboj/pladenj in je opravljeno. Poleg tega imajo organizatorji svojo funkcijo. Ja, vaša polica je pravokotna, vrtljivi pladenj pa okrogel, pa se vam mogoče ne zdi najbolj logično. Ampak če je polica malce višje od vas in imate recimo mehčalce na taki višini in v zabojčku, morate zabojček previdno dati ven (ki ni najlažji, saj imate kar nekaj stvari notri), vzeti pravo stvar in nato pospraviti nazaj. Če se pladenj vrti, ne rabite nič ven jemati, le zavrtite vzamete tisti produkt, ki ga rabite ven in nato ga zlahka pospravite nazaj. Če pa mehčalce, čistila hranite v predalu, potem pa se splača vzeti večnamenski organizator. Vsi večnamenski organizatorji v ponudbi imajo tudi ročaje, tako, da zlahka dvignete zabojček ven in ga lahko prenašate okoli. Pri meni zadnje čase zelo dobro funkcionira zaboj z ročajem. Ko čistiš po hiši/stanovanju, si enostavno pripraviš vse pripomočke v eno košaro in greš okoli. Je lažje in bolj efektivno, kot če bi hodil za vsako pozabljeno čistilo nazaj v shrambo/kopalnico/utiliti.”

Ekološko univerzalno čistilo

Ekološko univerzalno čistilo poskrbi za čiste in sijoče površine v vašem domu. Z izjemno formulo je kos praktično vsaki umazaniji. Ekološko univerzalno čistilo očisti tudi maščobo, površinam pa pričara nepozaben lesk in krasen vonj.

Redna cena:4,99 

Izdelek je na zalogi

- +
V košarico
In če bi morala izbrati le en Mellow izdelek, katerega bi Amela zibrala? “Mislim, da si prvo mesto delita mehčalec Buffy in univerzalno čistilo. Ne vem kateri od teh dveh mi je ljubši. Ta dva morata biti na zalogi, če ne ne operem in ne počistim hiše. Hihi, malo šale, ampak je res, ta dva sta moja najljubša. In po vonju in po funkciji. Poleg tega je najnovejša svečka Rosie osvojila moj dom. Če delam od doma, si jo prižgem in jo imam praktično cel dan prižgano in dom res lepo diši.” 

Dišeča sveča Rosie

Kaj se zgodi, ko se združijo sočne rdeče jagode in sladek šampanjec? Dišeča sveča Rosie. Ta prečudovita dišeča sveča v nežni rožnati barvi bo zagotovo navdušila vse pripadnice nežnejšega spola (preverjeno pa tudi moške).

Redna cena:15,90 

Izdelek je na zalogi

- +
V košarico