Kako očistiti pečico z Mellow čistilom za kuhinjo

Prazniki so pred vrati in čas je, da v nulo očistimo pečico in jo pripravimo na vse dobrote, ki jih bomo pripravili v prihodnjih dneh. Kako torej učinkovito očistiti pečico? Postopek  je pravzaprav izjemno preprost… Kako se vsega skupaj lotiti, preverite v nadaljevanju tega zapisa.

Sama za čiščenje pečice vedno uporabim ekološko čistilo Mellow za kuhinjo in vsestransko uporabno gobico Spongee. Ekološko čistilo Mellow ima razmaščevalni učinek in se enkratno obnese pri čiščenju aparatov, na katerih se nabira zasušena maščoba. Pečica je zato kot nalašč primerna za tovrstno delo. Poleg tega ima izjemno prijeten vonj, ki ne draži dihal, poleg tega pa se vonj ne naleze na hrano, ki jo kasneje v pečici pripravimo. Win, win torej! Gobica Spongee poskrbi za  finese in odlično “spolira” površino pečice.

Ekološko čistilo za kuhinjo

Ekološko čistilo za kuhinjo vas bo navdušilo s svojo izjemno formulo s katero je kos vsakemu mastnemu madežu.

Redna cena:5,99 

Izdelek je na zalogi

- +
V košarico

Kako se lotiti čiščenja pečice?

Če pladnje za peko in keramične pekače shranjujete v pečici (tako kot jaz 🙂 ), jih pred čiščenjem obvezno odstranite.

V kolikor se je v pečici nabralo veliko drobtinic, jih dobro presesajte z ročnim sesalnikom.

Po celotni površini pečice posprejajte ekološko čistilo za kuhinjo Mellow in počakajte približno 5 minut, da začne delovati.

Vzemite vsestransko gobico Spongee, jo dobro zmočite pod vodo, ožemite in pričnite s čiščenjem.

Dobro zdrgnite celotno površino pečice in gobico med čiščenjem večkrat sperite pod vodo.

 

Nekatere pečice imajo to možnost, da jim lahko odstranite tudi steklo na vratih. V kolikor imate to možnost, lahko učinkovito očistite tudi notranjost vrat in tako poskrbite za zares pravi wellness vašega aparata. Kako sem se tega lotila jaz, preverite v videu na Instagram profilu mellow_slovenija. Tukaj. 

Jaz za dodatni lesk na koncu uporabim še ekološko čistilo za steklo Mellow in pečico do suhega prebrišem s kuhinjsko brisačko.

Vsestranska gobica za čiščenje Spongee

Vsestranska gobica za čiščenje Spongee je nadvse učinkovita gobica za čiščenje, ki je kos marsikateremu nadležnemu madežu. Tudi tistim, ki jih čistila ne zmorejo odstraniti.

Redna cena:2,45 

Izdelka ni na zalogi

Čiščenje pečice je tako s pravim pristopom in skrbno izbranimi izdelki mala malica. Da bodo praznične dobrote še bolj okusne, se pred božičem le lotite čiščenja in eno opravilo odkljukajte na svojem seznamu.